keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Suntory Umami ja Suntory Kinmugi (Rich Malt) - Suntory Holdings Limited (サントリーホールディングス株式会社)

Tässä vielä riittää näitä Japanin reissulla eväsretkillä maisteltuja oluita, vaikka reissulta kotiuduin jo pari viikkoa sitten. Pari vielä tämänkin jälkeen jäljellä ja sen jälkeen pääsee taasen kotimaisten herkkujen pariin.

Tähän sattui kaksi Suntory Holdings Limitedin olutta. Suntoryhan tunnetaan myös suurena viskitislaamona ja todennäköisesti viskin ystävät yhdistävätkin Suntory nimen ensimmäiseksi tislattuun ohra juomaan. Mutta nyt keskityn vain näihin oluisiin.

Suntory Umami

Suntory Umamin nautiskelin parin tunnin pyörälenkin pääteeksi. Ajelin pyörällä tutkailemassa vuorille rakennettuja asuinalueita ihan vain nähdäkseni kuinka ne olivat muuttuneet 8 vuodessa. Lopulta lasketellessani vuorilta alas hain matkanvarrelle osuneesta Lawson kaupasta yhden lohi-onigirin, kinkku-juusto-kolmioleivän ja tämän oluen. Suuntasin nautiskelemaan nämä auringon laskussa tuttuun eväspaikkaan Dōgon puistoon.

Ulkonäköä ei voinut taaskaan arvostella, kun tölkistä join, joten keskitiellä menään.

Maku hedelmäinen ja yllättävän täyteläinen. Hiilihapon kuplat kutittelevat kivasti suuta. Jälkimaussa humaloinnin katkeroa. 

Kelpo olut, jota oli mielyttävä nautiskella eväiden kera.  Yllätyin hieman, kun huomasin kuinka mieto tämä maukas olut oli. Harvemmin näin maukkaita kohtaa näissä vahvuuksissa.

Tästä oluesta selvisi kaikenlaista mielenkiintoista jälkikäteen lisätietoja etsiessäni. Umami on nimitys jolla määritellään yhtä viidestä japanin perusmausta, joista neljä muuta ovat suolainen, makea, hapan ja katkera. Tätä pidetään lähes mystisenä makuna, joka määrittää japanilaisen ruoan omalaatuisuuden. Tämä olut on kehitetty juuri japanilaisen ruoan kumppaniksi. Ja täytyy todeta, että ainakin lohi-onigirin kaverina tämä toimi oikein mainiosti.

Suntory Umamin tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 32/50  

Speksit:
Panimo: Suntory Holdings Limited (サントリーホールディングス株式会社)
Tyyli: Lager
Maa: Japani
Alkoholi: 3,5 %
Mistä: Lawson 24/7 myymälä, jossain päin Matsuyamaa, Japani


Suntory Kinmugi

Toisella pyöräretkellä ajelimme puolison kanssa ensin vuorille ja sieltä hieman eksyneinä ajauduimme vähän eri paikkaan kuin olimme suunnitelleet. Vaikka oli aurinkoisen kuuma päivä, ei väsymys vielä painanut, joten jatkoimme ajelua merenrantaan. Siellä nautimme erään entisen huvipuiston vieressä taasen hyviä japanilaisia herkkueväitä, jotka reilun 25 km hikisen pyöräilyn jälkeen maittoivatkin. Tälläkin kertaa syömisenä oli lohi-onigiri ja kinkku-juusto-leipää sekä viilennykseksi 25°C kelissä kylmä olut vihreän teen lisäksi.

Kylmä vihreä tee ei päässyt nyt kuvaan, mutta
sekin on herkkua - jos siitä sattuu pitämään.

Ulkonäköä ei taasen voinut kovinkaan paljoa arvostella, mutta tuoksussa oli reipas maltainen aromi.

Tämä olut oli maultaan täyteläisen maltainen, mutta samalla raikas ja hieman japanilaisen viinirypäleen makuinen. Se on aivan oman makuisensa. Jos et ole koskaan maistanut, niin ne maistuvat lähes siltä aitoinakin kuin Mentos karamellipötkön viinirypäleen makuinen rae.

Suutuntuma kohtuullisen kupliva happojen takia, mutta maukaan täyteläinen. Ei kuitenkaan liian raskas. Kiva kesäisen päivän juoma.

Suntory Kinmugin tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50  

Speksit:
Panimo: Suntory Holdings Limited (サントリーホールディングス株式会社)
Tyyli: Lager
Maa: Japani
Alkoholi: 5,0 %
Mistä: Matsuyaman sataman myymälä, Japani

Musiikiksi kaivelin tähän jotain oikein japanilaista - kaikessa outoudessaan. Japanilaisuutta ei voi kyllä määritellä mitenkään kovinkaan lyhyesti, mutta tässä bändissä tulee esille se, että siellä tietynlainen söpöys on ihan ok karuilla äijilläkin. Samoin hyvinkin erilaisua asioita voidaan yhdistellä ilman ennakkoluuloja. Poliisilla voi roikkua vyötäröltä avainnipusta iso pehmolelu ja suloiset eläinhahmot käyvät niin paloaseman kuin virastojenkin maskoteiksi. Keksien päälle voidaan ripoitella pieniä kuivattuja kaloja. Sipsit saattavatkin olla makean imeliä. Samoin söpöt ja herttaiset pikkukoulutytöt voivat laulaa ja tanssia iloisesti koreografioineen puhdasverisen metallimusiikin tahtiin. Ja hommahan menee läpi ihan kympillä. Toisaalta perinteitäkin arvostetaan ja niistä osataan pitää kiinni.

Mutta tässäpä Babymetal yhtyeen メギツネ eli Megitsune kappale. Bändi kuuluu Kawaii-metalli (eli söpö-metalli) kategoriaan. Niin, että semmoistakin sitten on. No, myönnän etten ole metallimusiikin asiantuntija, mutta minulle tämmöinen oli aivan uutta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti