lauantai 3. toukokuuta 2014

Ruri - Coedo Brewery

Tänään maistelin Tokyon lähellä Kawagoessa sijaitsevan Coedo Breweryn Ruri oluen. Tällä panimolla on tällä hetkellä 5 tuotta markkinoilla ja kaikki on nimetty japanilaisten tunnettujen värisävyjen mukaan, jotka esiintyy sitten kunkin tuotteen etiketeissä.

Ja sitten oluen pariin. Olut on väriltään erittäin vaalean kellertävää. Valkoista vaahtoa kertyi pinnalla aikaniukasti.

Kevyttä lageria napakalla humaloinnilla.
Tuoksu on erittäin mitätön. Maltaisuuden voi kuvitella. Ei innosta. Maussa on mallasta ja voimakasta katkeroa, mikä ryydittää kivasti muuten niin kevyttä olutta. Jälkimaku on lyhyt, jonka jälkeen suuhun jä vain pieni katkeruus. Suutuntuma raikas, jota humalointi ryydittä. Muuten keskinkertainen lager, jolle humalointi antaa edes vähän luonnetta.

Ei paljoa innostanut. Ehkä on vähän kyllästymistä ollut lagereihin, joten ei sinällään näistä nyt itse hirveästi innostu. Sen on ehkä huomannut, ettei ole kovin moni lager menestynyt minun maisteluissani. Mutta tämähän on makuasia.

Tänään kävimme syömässä pyörivässä sushi-ravintolassa eli ravintolassa liikkui liukuhihnaa pitkin sushi-annoksia mistä sai valita mieleisensä annoksen ja lopuksi lasku muotoutui lautasten lukumäärän mukaan. Siitä mielenyhtymänä tuli mieleen junaravintola kohtaus Mies vailla menneisyyttä -elokuvasta, missä miehellä tuotiin annokseksi sushia. Siinä soi taustalla japanilaista iskelmää, enkaa ja olisin halunnut laittaa tähän sen kappaleen, mutten löytänyt sitä mistää jaettavaksi. Joten otetaan samasta elokuvasta hieno Paha vaani kappale, jonka esittää elokuvassakin näytellyt orkesteri Marko Haavisto & Poutahaukat.

Tuomio:
Tuoksu: 4/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 25/50 


Speksit:
Panimo: Coedo Brewery
Tyyli: Lager
Maa: Japani
Alkoholi: 5,0 %
Mistä: Alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti