sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Asahi Dry Black Lime (アサヒスーパードライ・ドライブラック・ライム)

Muutama päivä sitten maistelin vihdoin vapunpäivän eväsretkiostoksilta mukaan lähteneen Asahi Dry Black Lime (アサヒスーパードライ・ドライブラック・ライム), joka on siis Asahi Dry Black olut, jota on maustettu limellä. En ole tuota paljaaltaan maistanut, mutta käsittääkseni tuo Asahi Dry Black on stout-tyyppinen olut. Mielenkiintoinen asetelma. 

Tässä netistä pohjatietoa etsiessäni huomasin, että sarjaan kuuluu myös sitruunalla ja appelsiinilla höystetyt versiot, joita en ole kyllä kaupassa nähnyt. Nämä kolme sekoitusta kuuluvat Asahin Bar Style sarjaan, missä oluet suositellaan nautittavaksi jäiden ja kyseisen sitrussiivun kera. Tähän Dry Black oluen ympärille on tehty näköjään kesäisten baarijuomien menuukin.

Mutta sitten oluen pariin. Väriltään hyvin tumma lähes läpi kuultamaton olut. Pinnalle kertyy isohkokuplainen vaahtokerros, joka laskeutui kohtuullisen nopeasti kuin limonaadissa. 

Mielenkiintoinen kesäjuoma vaihtoehto.
Tuoksussa voimakas limen tuoksu, jonka takaa puskee hieman kanelista aromia. Maku kuiva ja voimakkaan limettinen. Jotenkin maussakin olen maistavinani kanelisuutta. Suutuntuma kevyt ja vähän limonaadinen, mutta kuivempi ja vähemmän makea.

Kokonaisuudessaa mielenkiintoinen janojuoma. Kyllä tämä suurimman osan lager-lime viritelmistä päihittää. Voisin ostaa toistekin ja kiintoisaa olisi maistaa muutkin maut.

Musiiksi valitsin 65daysofstaticia, johon tutustuin 8 vuotta sitten täällä Matsuyamassa. Kävin pyörimässä Tower Records nimisessä isossa levykaupassa ja kuuntelin välillä uutuuksia. Kerran soittimessa sattui olemaan bändin käsittääkseni toinen albumi One Time For All Time. Bändin instrumentaalinen koneita ja tiukkaa kitaravetoista rockia yhdistävää musiikki iski minuun heti. Levyn aloitusbiisi Drove Through Ghosts To Get Here iski ensikuuntelusta täysillä ja tätä tulee paljonkin kuunneltua nykyään. Biiseissä on hienoa dynamiikan vaihtelua ja konerumpubiiteillä höystetyt oikeat rummut takovat selkäytimeen asti. Kaiken lisäksi, kun konerummuissa on paljon hienoja pieniä säkätyksiä ja nakutuksia, jolloin oikeat rummut erottaa selkeästi omana osanaan koneista. Hieno bändi, joka olisi kiinnostava nähdä joskus livenä. Tässä on muuten kaiken lisäksi erittäin hieno ja simppeli video.


Tuomio:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50 


Speksit:
Panimo: Asahi Breweries Ltd.
Tyyli: Maustettu olut
Maa: Japani
Alkoholi: 5,5 %
Muuta: Kuuluu Asahi Dry Black Bar Style -sarjaan.
Mistä: Dōgon puiston läheinen Fuji-kauppa, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti