perjantai 2. toukokuuta 2014

Hitachino Nest Beer Espresso Stout (常陸野エスプレッソスタウト) - Kiuchi Brewery (木内酒造)

Yötunnelmissa onsen-kylvyn jälkeen maistelin Hitachino Nest Beer Espresso Stoutin (常陸野エスプレッソスタウト) samalla, kun tein 500 palan palapeliä. Tältä Kiuchi Breweryltä (木内酒造) maistelin jo aiemmin mielenkiintoisen DAi DAi Ale, joten innolla odotan tätä. Jos on lupaava niin pitää yrittää ehtiä maistella kaikki tämän panimon tuotteet, jotka on myynnissä lähellä sijaitsevassa  loistavassa alkoholikaupassa.

Tämä Espresso Stout on lähes läpikuultamattoman tumman ruskeaa ja pinnalle kertyy kaunis ja paksu kerros kahvin väristä vaahtoa. Tuoksussa paahdettua kahvi, mutta pieni pistävä kitkeryys häiritsee.

Erittäin houkuttelevan näköinen stoutti,
muttei yltänyt aivan odotusten tasolle.
Maku on paksun kahvinen ja hivenen suklainen. Hiilihappon kuplien kirpeys nousee häivyttämään nopeasti häivyttämään ja jälkimauksi jää vain kitkeryttä. Vähän pohjaan palanutta kahvia. Suutuntumaa häiritsee liika hiilihappoisuus. 

Erittäin houkuttelevan näköinen olut, muttei yltänyt ihan odotusten tasolle. Silti ihan kelpo tuotos. Lämmetessään parani huimasti. Maistoin olutta ensin heti lasiin kaadon jälkeen, muttei makuja irronnut lähellekään yhtä hyvin, joten annoin sen lämmet ihan rauhassa. Odottelu sujui ihan mukavasti 500 palan Totoro palapeliä tehdessä.

Siispä musiikiksi tunnelmia Hayao Miazakin Tonari no Totoro elokuvasta (となりのトトロ). Elokuvan musiikit on tehnyt Miazakin hovisäveltäjä Joe Hisaishi. Tosin tämä versio ei ole originaali elokuvan versio.

Tuomio:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Speksit:
Panimo: Kiuchi Brewery 木内酒造
Tyyli: Stout (tosin pullossa luki "Japanese Dark Ale")
Maa: Japani
Alkoholi: 7,0 %
Muuta: Mukana paahdettuja Espresso kahvipapuja.
Mistä: Alkoholikauppa, Kiay-cho, Matsuyama, Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti