perjantai 23. toukokuuta 2014

Grand Kirin Rich Malt & Dip Hop - Kirin Brewery Co.

Vielähän näitä Japaninreissun maisteltuja riittää, mutta kiireitä on ollut niin ei ole ehtinyt niitä tänne kirjoitella. Tässä yksi eväsretkellä maisteltu olut. Tässä on olut, johon en normaali kaupassa törmännyt. Oluen ulkoasu poikkeaa muista selkeästi, joten kiinnostus heräsi, vaikkakin hievenen epäilin oluen tarjoavan keskinkertaisen peruslagerin nätimmässä kuoressa. Valinnan vara myymälässä, josta eväitä haimme, ei ollut kovin suuri, joten tämä vaikutti kaikkein kiinnostavimmalta maistamattomalta oluelta.
Vähän tutkiskellessani tietoja tästä oluesta havaitsin, että Grand Kirin nimen alla on tehty monia eri oluita. Tämä on Rich Malt & Dip Hop, mutta aikaisemmin on ollut saatavilla ainakin The Aroma liitteellä oleva versio.

Grand Kirinin loistavan maukas lagerolut ja eväsherkut.
Tämän oluen jouduin nauttimaan brutaalisti pullon suusta, joten ulkonäköä ei voinut arvioida, mutta annnoin sille keksiverto kolmosen. Tuoksu on raikas, hieman hedeläinen ja maltainen.
Maku on miellyttävän raikas ja hedelmäinen. Kuin passionhedelmää ois mukana. Sitten rapsakampi humalointi hyökkää kivasti. Suutuntuma on kevyehkö, jota kuitenkin humalointi ryydittää. Kerrassaan mainion hedelmäinen lager, joka yllätti maukkaudellaan.
Yksi parhaista maistamistani Japanilaisista lagereista. Hedelmäisyyttä ja sopivan napsakka humalointi. Ja maistui oivallisesti eväiden kanssa.

Eväiden kera nautittiin vain luonnon, kaupungin ja leikkivien lasten äänistä, mutta silloinkin oli lämmintä ja rauhallista. Semmoiseen tunnelmoitiin löytää mukavaa musaa esim. loistavilta Blue Note Trip levyiltä, joita lienee ilmestynyt joku kymmenkunta. Tähän valitsin Blue Note Trip Jazzanova levyltä Charlie Roussen Meci Bon Dieun. Vähän lattarihenkinen tunnelmointi, joka soljuu mukavasti taustalla. Tälle levylle biisit on siis koonnut Berliiniläinen DJ ja tuottaja kollektiivi Jazzanova. Siitä nimi.


Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 37/50  

Speksit:
Panimo: Kirin Brewery Co.
Tyyli: Lager
Maa: Japani
Alkoholi: 6,0 %
Mistä: Lawson, Kiya-Cho, Matsuyama, Japan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti